Online Trends, Tips & Tricks

Dit gebeurt er elke 60 seconden online in 2020 [infographic]

Kun jij voorstellen dat je een week zonder internet moet doen? Of zonder je smartphone of tablet? Voor sommigen zal dit geen probleem zijn, eerder een verademing. Voor anderen is een uur niet kijken op je telefoon al niet te doen. Het laat maar zien hoe internet en alle technologie eromheen een grote rol speelt in ons dagelijkse leven. Hoe groot die rol is, laat de onderstaande infographic zien.

Internetgebruik blijft stijgen

Zoals ieder jaar verzamelt DOMO feiten en cijfers over onze online activiteiten waarbij ze een vraag stellen: wat gebeurt er allemaal in 60 seconden? De resultaten visualiseren ze in een infographic. Het gebruik van internet blijft stijgen. Vorig jaar maakten wereldwijd ruim 4,3 miljard mensen gebruik van het web. Dit jaar is dat 4,5 miljard.

Die 4,5 miljard mensen zorgen voor veel online activiteit. Op Facebook delen we 150.000 berichten en we versturen meer dan 41.000.000 berichten via WhatsApp. TikTok wordt 2,7 keer geïnstalleerd en via LinkedIn solliciteren gebruikers op 69.444 vacatures. We geven 1 miljoen dollar uit en 319 mensen maken een account op Twitter aan. Op Facebook delen we 147.000 foto’s en we klikken op 138.889 advertenties op Instagram.

2020 draait om video

Video is populairder dan ooit. Zo wordt er voor 500 uur aan video geüpload op YouTube en streamen we voor ruim 404 uur aan films en series op het platform Netflix. Dat videobellen en -vergaderingen populair zijn in deze omstandigheden is geen nieuws. Maar wist je dat er iedere 60 seconden meer dan 1,3 miljoen video-oproepen worden gemaakt? En dat 208.333 mensen aansluiten bij een online meeting via Zoom en 52.083 gebruikers overleggen via Teams?

Wil je meer weten over de online activiteiten die plaatsvinden in 60 seconden? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic wat gebeurt er in 1 minuut online.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.


Source: Frankwatching
Dit gebeurt er elke 60 seconden online in 2020 [infographic]